Negara ini tiada nilai bagi bangsa rasis ultra kiasu

Sejarah bangsa pendatang yang dibawa oleh British ke Tanah Melayu semuanya bertujuan mengaut kekayaan dan kemewahan yang ada di negara ini. Jauh sama sekali untuk mencintai negara ini.

Sebab itu kita lihat agenda mereka memburukkan identiti negara, menghina bangsa Melayu dan menghina agama Islam sering berlaku melalui perbuatan,perkataan dalam pelbagai siaran media dan saluran komunikasi. Ianya melibatkan individu, organisasi dan parti-parti politik bergerak seiring memburukkan negara ini dan pemilik asalnya iaitu bangsa Melayu dan agama Islam.

Kepimpinan mereka secara jelas memuja tokoh-tokoh perjuangan negara asal mereka dan ideologi yang dibawa tokoh-tokoh tersebut. Pada masa yang sama mereka berusaha untuk menyebarkan ideologi negara asal mereka di Tanah Melayu.

Pendokong LTTE kekal dengan ideologi LTTE sementara pendokong komunis kekal dengan perjuangan komunis. Semuanya bercita-cita besar untuk menjadikan negara ini milik mereka dan mengaut kekayaan negara ini

Bangsa rasis ultra kiasu sebenarnya tidak menyayangi negara ini. Kedatangan mereka dahulu adalah bertujuan untuk menjarah harta dan merampas Tanah Melayu. Mereka tidak akan menanamkan semangat patriotik kepada keturunan dan zuriat mereka kerana bukan itu tujuan mereka datang dan menduduki Tanah Melayu sekelian lama.

Bangsa rasis ini akan berbangga bila dapat menghina kepimpinan Melayu, jatuhkan maruah negara dan hina agama Islam.

Sebab itu kita lihat setiap individu, organisasi dan parti politik mereka bergerak seiring ke arah itu dan ianya berterusan.Pengaruh ini semakin berkembang kerana mereka dididik sedemikian bermula dari awal pendidikan yang dilalui oleh bangsa mereka.

Amat perlu kepada kumpulan yang menghina jata negara dikenakan tindakan yang lebih tegas bahkan amat wajar jika dilucutkan kerakyatan negara ini untuk membendung dakyah subversif ini yang boleh merosakkan keharmonian negara ini.

Amat malang bila ada sekelompok manusia dari bangsa Melayu samada individu, organisasi atau parti politik Melayu yang sengaja membutakan hati dan mata mereka memuji dan mempercayai bangsa rasis ultra kiasu ini dengan pelbagai pujian bertujuan meraih sokongan demi pangkat dan kuasa.

Mereka cuba menutup keburukan bangsa rasis ini asalkan cita-cita politik keji dan buruk tercapai walaupun terpaksa menjual maruah diri,agama,bangsa dan negara.

Bangsa rasis ultra kiasu akan merasakan satu kejayaan jika dapat menghina kepimpinan Melayu, hina agama Islam dan jatuhkan identiti negara ini.

 

Ustaz Sharipudin Ab Kadir

Ketua Penerangan Isma Kelantan 

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top

Daftar sebagai ahli isma hari ini dan bersama membangun umat