Anugerah Presiden PEMBINA IPT terbaik pencetus semangat

Mantan Pengerusi PEMBINA UiTM Shah Alam, Ahmad Mahfuz Mohd Zulkifli menerima anugerah Presiden IPT Terbaik bersempena dengan Mesyuarat Agung Tahunan Kebangsaan ke-12 (MATK) 2019 Persatuan Belia Islam Nasional (PEMBINA) yang berlangsung pada 24 Mac 2019.


Anak bongsu kelahiran Alor Setar, Kedah berusia 25 tahun yang kini memegang jawatan sebagai Pengerusi Cawangan PEMBINA Shah Alam selalu mengingatkan ahli-ahli PEMBINA agar sentiasa memandang wadah PEMBINA sebagai tempat untuk menyemai pahala buat mencari bekal ke akhirat.

Penuntut Ijazah Sarjana Muda Sains Aktuari ini turut menegaskan, tonggak ketamadunan negara bergantung kepada para belia terutama mahasiswa dan ini menjadi dasar kepada perjuangan PEMBINA dalam melakar kanvas baharu mahasiswa di Malaysia menjelang tahun 2030.

Beliau turut berterima kasih kepada semua ahli-ahli PEMBINA di Shah Alam khususnya yang sentiasa bersungguh-sungguh dalam usaha melahirkan mahasiswa yang beragenda dan anugerah ini adalah dedikasi buat mereka.

Beliau berharap anugerah ini menjadi pencetus semangat kepada beliau dan rakan-rakan untuk terus membina dan memacu perjuangan PEMBINA selain terus kekal cemerlang dalam akademik masing-masing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *